Diagnoza auto – cum se desfășoară și ce beneficii are?

Diagnoza auto – cum se desfășoară și ce beneficii are?

Diagnoza auto – cum se desfășoară și ce beneficii are?

O bună funcționare a mașinii este o dovadă de responsabilitate a șoferului, atât față de siguranța sa și a pasagerilor, cât și față de ceilalți participanți la trafic. Verificarea periodică este o operație care are rolul de a identificare eventualele probleme care te pot pune în pericol și a le rezolva. Făcută la timp, te scutește de o mulțime de probleme tehnice și implicit de cheltuieli și îți poate salva viața. De multe ori, șoferii ignoră importanța unei diagnoze auto pentru că nu dețin suficiente informații cu privire la ce implică procedura, cum se realizează și ce avantaje poate aduce.

Ce este o diagnoză auto?

Diagnoza auto se referă la o verificare computerizată a mașinii prin utilizarea unor interfețe specifice fiecărei mărci în parte. Această operațiune se poate face pentru orice tip de autoturism, inclusiv pentru autoutilitare și presupune verificarea funcționării fiecărei componente, astfel încât să fie în parametrii normali. În cazul în care modelul de mașină nu permite scanarea computerizată, diagnoză se realizează prin alte mijloace, precum observarea vizuală și acustică și prin măsurători mecanice, electrice și electronice.

Beneficiile diagnozei auto

Așa cum am stabilit încă de la început, prevenția este esențială în trafic, iar efectuarea unei diagnoze ne ajută să aflăm că totul funcționează normal, să identificăm din timp anumite probleme și să le rezolvăm înainte să producă pagube și consecințe mai grave. Diagnoza auto computerizată și-a câștigat popularitatea în ultimii ani și datorită apariției mașinilor care sunt dotate cu un computer de bord. Ea te ajută să afli informații utile despre sistemele electrice și electronice ale mașinii și să eviți defecțiunile care pot apărea în cele mai nepotrivite momente. Astfel, salvezi drumuri repetate la service-ul auto, dar și cheltuieli care se pot dovedi costisitoare dacă e vorba de multe probleme adunate în timp.

Diagnoza auto este un pas esențial atunci când optezi pentru cumpărarea unei mașini second hand și ar trebui realizată înainte de a semna propriu zis contractul de vânzare. Este o modalitate sigură de a verifica dacă numărul de kilometri de la bord sunt reali și dacă există probleme tehnice despre care fostul proprietar a omis să îți povestească. La urma urmei, e vorba despre bani și nu ți-ai dori să îi dai pe o mașină care să se strice la primul drum.

Unde faci diagnoza auto?

Fiind o procedură complexă, cu efecte directe asupra siguranței la volan și care implică și folosirea tehnologiei, e necesar să se apeleze întotdeauna la serviciile unui service auto specializat. Este important ca echipa care se ocupă de diagnoză să aibă experiență în domeniu pentru că aceasta nu este necesară doar pentru efectuarea ei, ci și pentru interpretarea rezultatelor și citirea eventualelor coduri de eroare. Acest lucru poate fi făcut doar de mecanici auto pricepuți. În plus, orice eroare identificată în urma diagnozei, va necesita tot mâna unui mecanic, care să știe cum să o rezolve eficient.

La TEDDE AUTO îți oferim gama completă de servicii:

– Diagnoză auto;

– Verificarea parametrilor de funcționare ai motorului, ABS, airbag, direcție asistată;

– Diagnosticarea defecțiunilor autoturismului;

– Citirea și ștergerea erorilor;

– Ștergerea martor bord Check Engine;

– Programare intervale service;

– Resetare intervale service;

– Regenerare filtru de particule DPF;

– Defecțiunile înregistrate în calculatorul motor ECU;

– Defecțiuni ale senzorilor și parametrilor de funcționare ai motorului;

– Defecțiuni ale DPF / FAP / EGR;

– Defecțiuni ale sondelor de oxigen;

– Defecțiuni ale senzorilor ABS, ESP, TC, AIRBAG;

– Defecțiuni ale injectoarelor, ale bobinei, ale bujiilor incandescente;

– Defecțiuni ale senzorului de temperatură aer și apă;

– Defecțiuni ale climatizării, indicatoarelor luminoase din bord;

– Defecțiuni ale senzorilor de reglare a farurilor automate;

Diagnoze originale oferite de TEDDE AUTO

Succesul unei diagnoze stă nu doar în priceperea personalului la care apelăm, ci și în tehnologia folosită, fiind absolut necesară efectuarea unor testere adaptate mărcii de mașină pe care o conducem. Astfel, TEDDE AUTO deține instrumente originale, direct de la producător pentru fiecare marcă de mașină în parte prin care se diagnostichează problemele mașinii. Softul se conectează cu senzorii mașinii și identifică problemele, fără risc de eroare, întocmai ca într-o reprezentanță auto.

Tipurile de testere folosite la TEDDE AUTO sunt:

  • Diagnoză auto originală Mercedes Benz – Xentry: este cel mai avansat tester pentru mașinile și camioanele produse de Mercedes Benz.
  • Tester BMW ICOM NEXT – folosit pentru modelele BMW fabricate din anul 1996 până în prezent.
  • Can CLIP – este un tester destinat mărcilor Dacia și Renault, modelelor fabricate din anul 1996 până în prezent, fiind cel mai avansat tip de tester pentru aceste branduri auto.
  • VAS 6154 PLUS este cel mai avansat tester de diagnoză pentru mașini marca Audi, Volkswagen, Skoda și Seat.

Așadar, află dacă mașina ta e în regulă sau identifică din timp problemele pe care le are pentru a le rezolva mai rapid și mai ieftin, printr-o diagnoză auto originală. Apelează la service-uri cu experiență, care au mecanici pricepuți și softuri specializare, adaptate fiecărei mărci de mașină în parte, astfel încât rezultatele procesului să fie de acuratețe.

Admintde

Dorești să fii la curent cu toate promoțiile TEDDE AUTO?

Abonează-te la newsletter și SMS Alert și fii primul care beneficiază de ele!