Experiența mea la Tedde Auto – sau ce am aflat despre curățarea filtrului de particule de la specialiști

Experiența mea la Tedde Auto – sau ce am aflat despre curățarea filtrului de particule de la specialiști

Grija față de mașina mea e mai mult decât o pasiune. E o rutină zilnică ce mă face să mă informez constant, din surse sigure, despre cele mai noi și mai eficiente metode prin care pot să prelungesc viața motorului, dar și să sporesc siguranța la volan. Așa am ajuns să aflu despre curățarea profesională a filtrului de particule, procedură realizată cu ajutorul unui aparat numit DPF-clean. Acest aparat curata filtrul de particule cu presiunea de aer si apa combinata cu o solutie speciala care dizolva particulele depuse in filtru. În acest fel, particulele nocive sunt eliminate rapid, ceea ce ajută filtrul să funcționeze din nou la capacitate maximă.

Am ajuns la service-ul celor de la Tedde Auto în urmă cu câteva săptămâni. E situat în localitatea Satchinez din județul Timiș și m-a impresionat din prima clipă amabilitatea personalului și promptitudinea cu care am fost preluat. Pentru o curățare eficientă a filtrului, acesta trebuie demontat de pe autovehicul. Se folosesc soluții speciale care nu atacă filtrul, furnizate de producătorul aparatului. Timpul de execuție a fost de aproximativ o oră, dar diferă de la mașină la mașină, în funcție de cât de afectat este filtrul de particule. Costul a fost de 350 de lei.

Mentionez ca am venit cu filtrul gata demontat. In caz contrar, se percepe cost pentru demontat-montat.

După operațiune, am primit un certificat de garanție de 12 luni, fără limită de kilometri și mi s-a oferit posibilitatea de a verifica dacă filtrul a fost curățat bine. Rezultatul a fost uimitor: grad de curățare de 98%.

Ce am aflat cât timp mi s-a curățat filtrul de particule? Că această operațiune se recomandă la fiecare 100 de mii de kilometri parcurși, pentru a asigura o funcționare de mai lungă durată a mașinii și a evita defecțiunile. De asemenea, că pot fi curățate toate tipurile de filtre de particule pentru automobile (Euro 4, Euro 5, Euro 6). Cu ocazia asta, am spulberat și un mit. Acela conform căruia prin turații crescute ale motorului, filtrul de particule se curăță de unul singur nu aduce în realitate niciun rezultat.

Tehnologia avansează și ne permite astăzi să salvăm piese importante ale mașinii prin proceduri specifice de întreținere, fără să fie nevoie de înlocuirea lor. Salvăm astfel cheltuieli suplimentare inutile. Serviciul de curățare a filtrelor DPF devine tot mai popular  în mai toate atelierele auto și service-urile profesionale, însă părerea mea este că o informare corectă e esențială atunci când alegem locul în care să facem aceste proceduri. Reputația rămâne primordială în aria serviciilor, așa că nu regret că am ascultat recomandările altora și am ales un service profesional, cu experiența a mii de mașini și șoferi care au plecat mulțumiți, cum este Tedde Auto. Și nu întâmplător, cel mai căutat serviciu din 2021 la Tedde Auto, a fost cel de curățare a filtrului de particule. După ce l-am testat, înțeleg foarte bine și de ce.

Drumuri bune!

Admintde

Dorești să fii la curent cu toate promoțiile TEDDE AUTO?

Abonează-te la newsletter și SMS Alert și fii primul care beneficiază de ele!